Те са вкусни сами по себе си, но ако ги комбинирате правилно по двойки, ще можете да усвоите по-пълноценно хранителни им вещества.

Следвайки съветите на диетолозите, Мениджър Нюз изброява комбинации от храни, които изглеждат създадени една за друга.

Ябълки и тъмен шоколад

Тази комбинация не може да се счита за традиционна, но си струва да се опита, защото ензимът катехол, който се съдържа в ябълките и кверцетина, който е антиоксидант, заедно правят чудеса: укрепват имунната система, стимулират активността на мозъка, подобряват сърдечната дейност и укрепват кръвоносните съдове. Дори намаляват риска от рак.

Овесена каша и прясно изцеден портокалов сок 

Овесената каша и портокаловият сок са отличен източник на феноли. Това означава, че те подобряват функционирането на храносмилателната система и помагат да се отървете от токсините.

Свинско и брюкселско зеле

Свинското е твърде мазно, за да се консумира всеки ден. Въпреки това, месото съдържа селен, който подтиска растежа на раковите клетки. Сервирайте свинското с брюкселско зеле, което съдържа органичното вещество сулфорафан, повишаващо ефективността на селена до 13 пъти.

Домати и черен дроб

Липсата на желязо в организма може да доведе до общо неразположение, умора, забавен метаболизъм и проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Черният дроб е богато на желязо, а то се усвоява най-добре в съчетание с витамин С. Тук идват на помощ доматите - те съдържат аскорбинова киселина.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.