“Обекти” е сайт за науката и техниката, за Земята и Космоса, за загадките и мистериите в света около нас. За нещата и хората, които правят така, че големите прозрения да се случват.

Нима има нещо по-вълнуващо от стремежа на човека да опознае себе си, света наоколо, галактиките и звездите? Всички отваряме широко очи, чуем ли поредната “Еврика!” И с любопитство и интерес я пускаме да влезе в главите ни, в дома ни, в университета и офиса. Щастливи сме, защото променя живота ни и го прави по-добър.

В научните открития, които придвижват света напред, има приключения, вълнуващи съдби, хора, ситуации. Също и загадки, които все още чакат отговора на своето “Защо?”

Ще ви поведем през лабиринтите на човешкото въображение, ще ви запознаем с достиженията на човешкия ум, ще ви покажем предела на човешката воля.

В нашата рубрика за образованието ще си припомним значимостта на книжовния език, ще наблегнем на позабравени граматически правила, ще направим тестове, ще отдадем уважението и обичта си към родното слово, съхранило ни като нация през нелеките исторически процеси. Защото има смисъл да бъдем грамотни!

Ще говорим за важни социални теми като взаимоотношенията между родители и деца; за възпитанието, нуждите и проблемите на съвременните деца; за изпитанията, пред които са изправени днешните родители; за майчинството и бащинството; за проблемите във възпитанието и образованието на децата; за различните; за ролята на технологиите в детския свят.

Ще се спрем и на любопитни теми от сферата на лайфстайла: що е то модерен начин на живот; какви са отношенията между мъжа и жената през техния психологически профил и поведение; какви са моделите на развлечение в личния и обществения живот; какво прави в свободното си време съвременният човек; важно ли е да се храним правилно; влияе ли облеклото на социалните ни отношения. Ще получите полезни практически съвети за дома, офиса, семейството, средата, в която живеете.

Ще ви накараме да анализирате себе си. Нашите статии от сферата на психологията ще ви дадат отговори на важни въпроси – кой съм аз; кое е важно за мен; кога си заслужава да правя компромиси със себе си; какви са интересите ми; какво място в живота ми заемат семейството, приятелите, работата; какво трябва да променя, за да бъда по-щастлив, по-удовлетворен, по-успял човек.

Ще ви дадем и полезна информация в областта на „ноу-хау“ чрез примери, съвети и полезни практики.

Ще ви запознаем с любопитни факти, даващи нов поглед към света, който е много по-шарен и интересен, отколкото подозираме.

За всичко това пише и ще пише сайтът “Обекти”.

Първоначално „Обекти“ стартира като печатно издание. Първият му брой излиза през юли 2009 г.

От декември 2012 г. „Обекти“ премина изцяло онлайн - с променено и допълнено съдържание. По този начин то стига по-бързо до своите читатели, за които мрежата и новите технологии са начин на живот.

Издава "Мениджър Медия Груп" ООД, част от "ВМ Финанс Груп"

Александра Мирчева е физическото лице, собственик на изданията на "МИТ Прес". Това са списание "Мениджър", както и сайтовете www.obekti.bgwww.manager.bg и www.noviteroditeli.bg.

Ние сме убедени, че не може да има силен продукт без професионален екип от ярки личности, от хора, отдадени на идеята, за която са готови да работят с вдъхновение, с душа и сърце. Ето ги и тях:

Владимир Тодоров – главен редактор.

Цветелина Велчева – редактор.