Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена пържола или сочен хамбургер, пише BrightSide. Да, месото е пълно с хранителни вещества. В него обаче откриваме и химически токсини, както и наситени мазнини и елементи, които затрудняват процеса на разграждане.

Ако прекалявате с месото, можете да си навлечете сериозни проблеми - последствията са висок риск от диабет, сърдечни заболявания и дори рак.

Ето защо в следващите редове ще ви представим 9 признака, по които ще познаете, че храносмилателната ви система не се справя адекватно с месото.

1. Запек

Всеки от нас се отличава с различна храносмилателна система, която се определя както от генетиката ни, така и от хранителните ни навици.

При всички положения обаче мазнините отнемат повече време, за да бъдат усвоени от тялото. Запекът може да се дължи на високият процент желязо, което обикновено се съдържа в червеното месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това червеното месо е с ниско съдържание на фибри, което е от съществено значение за редовните функции на червата.

Съвет: Някои проучвания разкриват, че яденето на твърде много червено месо може да увеличи шансовете за развитие на рак на червата. Опитайте се да ядете червено месо само в ограничени количества (100-200 g само два пъти седмично) с много зеленчуци. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски дарове или пиле и изберете варенотп месо вместо пърженото.