Тези 15 хранителни замени ще направят живота ви по-здравословен

04 януари 2018 г., 08:46
2670

Shutterstock

Празниците приключиха. Време е да направим равносметка – какви са пораженията, колко килограми имаме да сваляме?

За щастие, с няколко лесни трика можете да постигнете желаното тегло. Достатъчно е просто да замените едни храни с други, пише BrightSide.

Например…

Заменете чипса с пуканки

В пуканките има далеч по-малко мазнини и калории.

Заменете майонезата с горчица

Горчицата е бедна на мазнини и калории.

Заменете белия ориз с кафяв

Последният е не по-малко вкусен. Той съдържа повече фибри, витамини и минерали.

Заменете бялото брашно с кокосово

Кокосовото е пълно с фибри и протеини. В него има и по-малко въглехидрати.

Заменете питките за хамбургер с гъби

Гъбите можете да напълните със сирена и бекон и да запечете на скара за не по-малко вкус.

Заменете шоко с какао

Какаото съдържа много антиоксиданти и дава редица ползи за здравето.

Заменете картофеното пюре с карфиол

Карфиолът предлага плътната структура на картофите, но има много по-малко калории и въглехидрати

Заменете захарта с мед

Медът съдържа много витамини и минерали, подслажда като захарта, но е много по-лесно смилаем.

Заменете кравето мляко с бадемово

Растителните млека имат по-малко мазнини и захар.

Заменете спагетите със зеленчукови

Спагети от тиквички са чудесна алтернатива на спагетите и не по-малко вкусни. Освен това са бедни калории и богати на фибри.

Заменете галета с овесени ядки

Вторите са богати на фибри, минерали и здравословни въглехидрати.

Заменете бялата сол с хималайска

Хималайската е незаменим източник на редица минерали.

Заменете безалкохолното с чай

Първите са пълни със захар или изкуствени подсладители, а чаят има много антиоксиданти.

Заменете пържените картофи с пръчици моркови

Картофите имат два пъти повече калории и въглехидрати на порция спрямо морковите.

Заменете сметановия сладолед с бананов

Бананите имат естествено сладък вкус и кремообразна консистенция, а също така са без нездравословни мазнини и захар.

Ключови думи:
Коментари