Използвайте готварска сол вместо трапезна

Освен натриев хлорид, морската сол съдържа и калий, калций, натрий, магнезий и други полезни съставки.

Гответе зеленчуците във вряща вода

Когато готвите зеленчуци, по-добре ги сложете във вече заврялата вода. По този начин ще запазите по-голяма част от питателните им характеристики.

Зеленчуци на пара

Запарването е най-лесния начин да сготвите зеленчуците. Ако наистина не се налага да ги сварите (например за супа), най-добре ги пригответе на пара. На пазара е пълно с устройства, които правят това с лекота.

Замразявайте бульона

Използвайте формички за лед, за да замразявате бульона. Впоследствие можете да слагате 1-2 кубчета от него в което и да е ястие, за да обогатите вкуса му (или пък като мазнина за пържене, както вече стана дума по-горе).

Не забравяйте подправките

Подправките хем овкусяват храната, хем са полезни за вашето здраве. Много от тях укрепват имунната ви система.

Яжте повече ядки

Не се колебайте да добавяте смлени ядки към ястията с месо. Те съдържат омега-3 мастни киселини, които са особено полезни за тялото ни.

Нискомаслените салати са вкусни и здравословни

За да направите салатата си още по-хранителна, добавете към нея нискомаслено силене.

Яжте зелени салати

Зелените салати са пълни с антиоксиданти. Включвайте ги към своята диета.

Комбинирайте различни видове брашно

Дори сладкарските ястия могат да бъдат здравословни, ако ядете черно брашно от елда или овесено. Освен това ще подобри и вкуса им.

Ползвайте пшенично пълнозърнесто брашно

То е много по-здравословно от класическото брашно. Научете различни рецепти с него. Няма да успеете за един ден, но със сигурност ще си струва.