На чисто ли сте със себе си? Ето по кои три признака ще познаете, че сте уравновесени.

1. Винаги запазвате спокойствие

Всекидневието е пълно със стресиращи ситуации, на които трябва да реагираме гъвкаво. Колегата е болен и се налага да поемете проекта му? Днес трябва да вземете детето по-рано от детската градина? Уравновесените хора не губят лесно самообладание. Те не допускат да се стресират и винаги намират изход. Не изпадат в паника и не си изпускат нервите. Постепенно и без да вдигат много шум, те успяват да се справят с всичко, като при това запазват спокойствие.

2. Вслушват се в сигналите на тялото си

Уравновесените хора се вслушват в сигналите на тялото си. Ако не се чувстват добре или просто в момента нямат настроение, те не се колебаят да отложат за друг ден служебен ангажимент, който могат да наваксат. За тях е по-важно да дадат на тялото си почивката, за която копнее. Също така държат на баланса работа-личен живот и винаги успяват да поддържат необходимото равновесие между двете. Умеят да се разтоварват било със спортуване, с разходка или с хубава книга.

3. Отделят време за близките си

Уравновесените хора обръщат внимание не само на себе си, но обичат и да прекарват време с приятелите, семейството или партньора. Това ги прави по-земни и им помага да се зареждат с положителна енергия. Балансът между работа, време за себе си и време за приятели е алфата и омегата на уравновесения живот.