Джия Хайксия и Джия Уенки са може би едни от най-трудолюбивите и отдадени хора на този свят. Хайксия е сляп, докато и двете ръце на Уенки са ампутирани. Това, както и възрастта им, обаче не им е попречило да обединят усилия и да засадят хиляди дървета през последните 12 години, пише Bored Panda.

Бихме искали да споделим историята на тези двама необикновени души, които за пореден път доказва, че няма нищо невъзможно за човешкия дух. 

Двамата се срещат преди много години, докато са си търсили работа. Хайксия си спомня, че един ден синът му се е прибрал и му е казал: „Татко, видях как едно малко момче бели портокал. Миризмата бе толкова вкусна. Можех почти да я вкуся.“ Именно тогава Хайксия осъзнава, че повече не може да води живот като този и че трябва да започне да изкарва пари.

Двамата приятели започнали да работят. Те искали да направят всичко по силите си, за да запазят природата около селото им. Наели земя край реката и започнали да я засаждат с дървета.

Всеки ден в 7 сутринта те се захващали за работа, въоръжени единствено с чук и железен прът. Мъжете били бедни, те не можели да си позволят да закупуват фиданки. Затова правели всичко възможно, за да създават нови чрез резници от тези, които вече са израснали. А предвид уврежданията им, това хич не било лесна работа. 

Хайксия се катерел по дърветата, за да се сдобие с резниците, които по-късно ще бъдат засадени. Уенки пък ги поливал. „Аз съм неговите ръце – казва Хайксия – А той е моите очи. Ние сме добър отбор.“ 

И така, благодарение на невероятните усилия на тези двама приятели, някога безжизнената земя вече е покрита с множество зелени дървета и птички, пеещи щастливо из техните клони. „Ние наистина сторихме нещо добро тук“, казва с усмивка на лице Джия Хайксия. Няма как да не се съгласим с него!