За тези, които се чувстват емоционално изтощени. За тези, които се стараят наистина много, но се чувстват празни отвътре.

Все едно да се събудиш сутрин уморен, защото не си могъл да заспиш, когато в 3 сутринта си бил завладян от познатата самота, с която вече си свикнал.

И гледаш как всички около теб се чудят какво правиш погрешно. Чудят се защо не можеш да се вълнувате малко по-малко. Иска ви се да спрете да бъдеш толкова чувствителни. Да завиждате на тези хора, които не се тревожат за никого освен за себе си, и дори не можете да си представите какво е чувството.

Има такива хора, които просто толкова много обичат, толкова много се грижат и се отдават на другите до последната капка, че не им остава нищо за самите тях.

Има хора, които дават частици от себе си, за да накарат другите да се чувстват пълноценни.

Има хора, които показват непоколебима сила, когато помагат на другите, но не могат да разберат как да помогнат на себе си.

Това са същите хора, които крият сълзите си, за които вие не знаете.

Това са същите хора, които се чувстват самотни в тълпата.

Това са същите хора, които гледат другите влюбени и се чудят ще се случи и на тях това.

Знам, че колкото повече хората ви доверяват, толкова по-малко доверявате на другите.Н аучили сте се да разчитате само на себе си.

Знам, че сте уморени да се стараете толкова много.

Всички си мислят, че това е естествено за вас, но не е така.

Понякога си мислите, че нещо не е наред с вас, защо обичате толкова много. Но вие просто не познавате друг начин.

Хората ви се възхищават – вие сте безстрашни, любящи, грижовни. Но те не виждат колко уморени са очите ви, колко изчерпана е вярата ви, колко огромна е станала самотата ти.

Искам да знаете, че сте различни. Че се гордея със силата ви. Че един ден всичко това ще се изплати и ще срещнете някого, който ще ви изпълни така, както вие изпълвате другите.

Междувременно продължавайте да опитвате. Продължавайте да поддържате малкото вяра, която все още имате. Продължавайте да бъдете себе си и не се променяйте.

Имате нещо в себе си, което се среща много рядко. Бъдете себе си и един ден в самотата си ще срещне някого, който ще ви погледне в очите и ще каже: "Най-накрая!".

Източник: cluber.com.ua