Мислите си, че смути и енергийните блокчета са диетични? Понякога реалността е доста по-различна. Някои „здравословни“ храни имат скрити калории, които биха попречили на вашия хранителен режим и поддържане на тегло. Платформата за поръчка и доставка на храна foodpanda подбра някои „диетични“ вкусотии, с които трябва да бъдете по-внимателни.

  • Мъфин от трици: Много от този тип продукти с трици съдържат около 800 калории, повечето от които идват от захари, мазнини, масло, сушени плодове. Разбира се, тези калории се разграждат по-лесно от набавените чрез шоколад или паста например.
  • Мюсли: Представлява пълнозърнест овес, които се приготвя с хидрогенирани мазнини, и в повечето случаи съдържат захари. Една купичка мюсли с мляко може да надвиши 600 калории.
  • Пуйка: Това е един чудесен източник на чист белтък и подходяща здравословна храна за всеки. Това е така, само ако са домашни пуйки. Пакетираните съдържат много подправки и високи нова на натрий, което ги прави нездравословни.
  • Сушени плодове: Те съдържат повече захари, отколкото пресни плодове, и много консерванти, които се добавят за увеличаване срока на годност. Добавянето на редовна доза пресни плодове е за предпочитане от сушения им вариант.
  • Салати: Само защото се нарича салата, не означава здравословно. Зеленчуци - да, но салати, съдържащи пържено пиле, крутони, сосове, повишават новата на транс-мазнините и захарите. Бъдете умерени с консумацията на този вид храни.