Знаете ли, че през 1994 г. в зората на интернет, мрежата била разтърсена от сензационно прессъобщение - в него се казвало, че Microsoft е купила... Римо-католическата църква. Разбира се, това било шега, но наивността на потребителите тогава принудила компанията да излезе с официално опровержение.

От време на време отнякъде идва информация за намерени русалки като например русалката от Фиджи. Тази фалшива русалка се състои от мъртъв бозайник, по всяка вероятност маймуна в горната половина, зашит върху долната половина на голяма риба.

Създаден от Волфганг фон Кемпелен през 1770 г., Турчинът бил фалшив „автоматизиран играч на шах“, който става известен в Европа и е излаган по цял свят. Създаден да впечатли императрица Мария Тереза, Турчинът бил машина, играеща шах, която работела чрез серии от механични зъбни колела и палци, но всъщност била илюзия, която позволявала на истински играч да се скрие в нея и да мести фигурите чрез магнити. Турчинът добива популярност при изложенията си в Париж, Лондон и САЩ, където печели повечето си партии срещу някои от най-добрите гросмайстори в света. Побеждава Наполеон Бонапарт и Бен Франклин и вдъхновява Едгар Алън По да напише статия, в която предполага как действа машината. Някои дори твърдели, че се управлява от дух или магия. След като е изложен в музей, Турчинът е унищожен при пожар и малко след това тайните му излизат наяве по списанията.

Това са само три от цели 49 измами, на които доста хора повярвали първоначално.

Ако искате да научите останалите, вижте това видео на Mental Floss.