В началото на 18. век една английска фермерка, наречена Мери Тофт, успява да заблуди акушерите от цяла Британия, че е родила не един, а няколко заека. Всъщност феноменът става толкова популярен, че майката на неочакваните рожби е поканена в Лондон от самия крал Джордж I.

Всичко започва през далечната 1726 г. в графство Съри, разположено на няколко десетки километра от Лондон. Мери, която вече е имала три здрави деца, е бременна с четвърто. Тя обаче е принудена всеки ден да извършва тежък физически труд на нивите, които са собственост на семейството ѝ. Жената няма възможност да прекара бременността си вкъщи, както правят повечето съвременни дами, и един ден уморителната полска работа си оказва своя ефект. Мери започва да изпитва силни болки в коремната област и заради голямото физическо напрежение претърпява спонтанен аборт.

По една или друга причина жената решава да запази случилото се в тайна. Много скоро обаче осъзнава, че това на практика е невъзможно - хората започват да я питат защо бременосстта ѝ не напреддва. Ето защо в съзнанието ѝ се заражда един меко казано странен план. Като доказателство за аборта, тя събира части от животни, по точно останки от зайци, за които твърди, че са излезли от утробата й. Тофт успява да излъже дори местния лекар, който заключва, че майката наистина е родила гризач.

Медикът от Съри остава толкова впечатлен и объркан от странния случай, че моли своите лондонски колеги за съвет. Необичайното раждане се прочува из цялата столица и самият крал Джордж I решава да изпрати в провинцията един от придворните лекари. В провинциалното графство пристига ерудираният Натаниел Андре. Прочутият медик преглежда Тофт и не само потвърждава слуховете за нейното необичайно раждане, но и описва как лично става свидетел на чифт лапи, излизащи от утробата на жената.

Натаниел Андре изпраща пациентката си, заедно с нейните мъртвородени "отрочета" в Лондон за допълнителни изследвания. По това време жената се радва на огромна известност и е настанена в едно от слугинските отделения на кралския палат. Всички са запленени от странните рожби на фермерката и тя се радва на необикновено внимание. Дори негативно настроеният лекар Сириакус Алерс признава, че не може да обори истинността на събитието.