1. „Еййй! Какво правихте цял ден, че в последния момент всички се сетихте, че имате сметки за плащане и писма за пускане!” – служителка в пощата 10 минути пред края на работния ден.

2. „Гледай го тоя! А бе ейй, къде ги раздават тея книжки, бе!” – таксиметров шофьор.

3. „Чакай, знам един по-пряк път.” – пак таксиметров шофьор.

4. „Тцтцтцтц, тоя преди мен си е оставил ръцете направо! Пълен некадърник! Гледай какво става… тцтцтцтц!” – тук има няколко варианта, но ще се спрем на най-популярните: майсторът, фризьорът, зъболекарят.

5. „Що не си боядисаш и другите стаи? Гледай латексът как е на петна там! Кой ти го е правил? Оставил си е ръцете. Миналия месец правих вилата на един, дето е бил охрана на политик – всяка стена в различен цвят. Много е модерно. Даде ми 500 лева отгоре, вика ми да се почерпя!” – бояджията.

6. „Имаш ли бормашина/винтоверт/ролетка и т.н., че да не слизам сега до колата?” – всеки майстор, на когото може да му потрябва който и да е инструмент.

7. „Ще ти я сложа, ама да знаеш, че е пълен боклук!” – ключарят/автомонтьорът.

8. „Вие към кой оператор сте? Защото аз мога да ви предложа много по-добри условия!” – служител в който и да е мобилен оператор.

9. „Четете, бе, госпожа!” – служителка в НОИ, НАП, Здравната каса и други държавни институции.

10.  „Нямам да ви върна!” – в таксито, на касата в магазина, сервитьорката в заведението. Интересно обаче какво ще стане, ако клиентът каже: „Нямам да ви додам!”

Цветелина Велчева