Тази планета обитават такива невероятни създания. За много от тях обаче дори не подозираме. Животните са наистина удивителни със своите умения и характеристики – като се започне от това, че имат имена, мине се през сродните души и стигнем до нивото на интелигентност.

Ето няколко удивителни факта, които със сигурност ще ви впечатлят:

1. Повечето пингвини са моногамни.

Повечето пингвини имат само един партньор за целия си живот. На всичкото отгоре предлагат „брак“! Мъжките дават на женската камъче и ако го приеме, стават партньори за цял живот. Тези пингвини ползват камъчетата, за да построят и дома си – гнездо върху скалистите брегове.

2. Делфините си имат имена.

Делфините комуникират помежду си посредством подсвирквания. Анализът им показва, че по всяка вероятност се наричат помежду си по име. Използват точно определени звуци, които се повтарят в зависимост от това към кого се обръщат.

3. Слоновете не могат да скачат.

Могат да тичат бързо, но не и да скачат. Тази особеност се дължи на голямото им тегло, на прекалено слабите мускули на краката и на негъвкавите им глезени. 

4. Крокодилите са чувствителни.

Крокодилите имат малки сензорни бабунки по цялото си тяло, които им помагат да предвидят промяната в налягането на водата, да усетят движение, докато ловуват. Главата на крокодила по всяка вероятност е по-чувствителна, отколкото върхът на пръстите при хората.

5. Носорозите са роднини на конете.

Не бихте познали, ако ги погледнете, защото по-скоро бихте ги свързали с хипопотамите. В действителност обаче не е така. Конете са сред най-близките им генетично животни. Магаретата и зебрите са също техни генетични сродници, което показва какво голямо „семейство“ са и как са еволюирали, за да се адаптират към средата.

6. Рогът на нарвала е всъщност… зъб!

Нарвалът е арктически кит. Хората си мислят, че рогът на нарвала е нещо като рога при еднорога, но всъщност е зъб, който расте извън устата му. При мъжките достига до размер над 3 метра! И още нещо – върху него има близо 10 милиона нервни окончания, което го прави изключително чувствителен.

7. Мъжките прилепи пеят.

Мъжките прилепи пеят любовни песни, за да привлекат женските. В интерес на истината е установено, че използват своя граматика и словоред. Това е доста необичайно за бозайниците и ги доближава до сладкопойните птици.

Brightside