Хвалите ли вашите колеги за добре свършената работа? Колко често? Когато работите в екип, отдавате ли нужното признание за усилията и заслугите на другите?

Истината е, че ние прекарваме по-голямата част от времето си на работното място, и въпреки това често се държим с хората, които срещаме всеки ден, като с непознати. Имайки предвид всички разговори, които завързваме в рамките на работния ден, има няколко фрази, които могат да ни помогнат да спечелим доверието и уважението на нашите колеги, стига да се научим да ги казваме по-често. Ето 8 от тях:

1.„Вината в този случай е моя.“

Една от най-характерните черти на токсичните работни места е неспирната размяна на обвинения и сочене с пръст. Прехвърлянето на вината на тези места е неразделна част от ежедневието. Когато обаче става въпрос за компании, които имат фирмена култура, базирана на поддържане на почтено и отговорно поведение, признаването на грешките е фактор, който може да увеличи доверието на другите у вас.

2. „Справи се страхотно с това оплакване на клиента.“

Когато хвалите хората за техни конкретни действия или навици, вие укрепвате културните норми, които правят компанията ви успешна и я превръщат в приятно място за работа.

3. „Имам нужда от твоя съвет по този въпрос.“

За съжаление все още има много хора, които споделят виждането, че търсенето на помощ е признак на слабост. Това няма как да е по-далеч от истината. Проучванията показват, че хората, които често търсят съвети, се приемат за по-компетентни и знаещи.