Учени смятат, че социалната мрежа връща човечеството към еволюционните му корени, пише RedOrbit.

В ранните етапи от историята хората са комуникирали помежду си чрез кратки повиквания: за да предупредят за опасност или да предадат спешно съобщение. 

Според ново изследване кратките статуси във Facebook, изпълнени с печатни и граматични грешки, ни помагат отново да общуваме по този начин. Резултатът от това е, че помним тези публикации по-добре, отколкото всякакъв друг писмен текст - доказателство, че сме по-склонни да получаваме информация под формата на естествени и спонтанни мисловни изблици.

Изследването, проведено от д-р Лора Микис от университета на Уоруик и проф. Кристин Харис и проф. Никълъс Кристънфелд от Калифорнийския университет в Сан Диего, открива, че хората помнят Facebook статусите не само повече от извадки от книги, но и повече от снимките.

Учените са извадили анонимни статуси и като са ги извадили от контекста на социалния сайт, са ги поставили до други текстове и снимки. Участниците са били два пътни по-склонни да запомнят съдържанието на социалните постове отколкото всякаква друга информация.