Доброто приятелство си има правила. Ако някой от приятелите ти преживява раздяла, ще го изведеш навън и ще се постараеш да си изкарате весело. Ще дадеш на заем няколко лева, без да очакваш да ти ги върнат, и дискретно ще им сигнализираш, ако имат салата по зъбите. Така е и с приятелството във Facebook, пише Mashable.

Например, когато видиш, че някой приятел се е разделил с гаджето си, да не го разпитваш на стената му пред всички, а да бъдеш готов веднага да му отделиш време, ако има нужда да поговорите в чата.

Ето какъв е "правилникът" на добрите Facebook приятели:

1. "Харесвайте" и коментирайте новите профилни снимки на най-добрите си приятели

Така засвидетелствате внимание и уважение.

2. Не се карайте във Facebook

За всички е неловко. Можете да изясните въпроса на четири очи.

3. Посочвайте навреме дали ще присъствате на събитията, на които ви канят

Свикнали сме да не обръщаме много внимание на поканите за събития във Facebook, но когато вие организирате нещо и до последния момент се чудите защо никой не е потвърдил, не казвайте, че не сме ви предупредили.

4. Не публикувайте "простотии" от профилите на приятелите си

Да, истинско изкушение е, когато ги оставят пред вас без надзор. Но това, което ви звучи като невинна шега, може да докара неприятности.

5. Пожелавайте ЧРД на приятелите, роднините и познатите си - дори и тогава, когато вече сте им го казали на живо.

Елементарен жест на внимание.

6. Не "харесвайте" и коментирайте снимките им от 2009 г.

Особено ако показват някой неудобен момент. Всеки път, когато под нечия снимка има нова активност, тя се появява отново в новините на общите ви приятели.