Много скоро Facebook ще ви порти всеки път, когато решите да направите скрийншот (т.е. екранна снимка) на изчезващите съобщения.

Както знаете, социалната мрежа ни позволява да пращаме съобщения в Messenger, които изчезват автоматично след 12 часа (кажи-речи като Snapchat).

"Благодарение на нов ъпдейт на end-to-end криптираните чатове в Messenger ще бъдете уведомявани, когато някой направи скрийншот на изчезващото съобщение – заяви изпълнителният директор на Meta във Facebook. – Ще добавим и GIF-ове, стикери и реакции към криптираните чатове.“

На скрийншот, придружаващ анонса, Марк показва, че когато настройката за изчезващи съобщения е активирана, ще получите съобщението “[Името на човека] направи скрийншот“ всеки път, когато това се случи.

Повечето потребители на социалната мрежа приветстваха новата екстра, други нарекоха Mark порта, а трети го информираха, че в такъв случай „сега ще използваме друг телефон, за да направим истинска снимка, вместо скрийншот“. Коментари от типа на - „Страхотно, сега ще знам, кой наистина е харесал снимките ми по бельо и е решили да си направи скрийншот, за да може да си ги гледа и по-късно“ – също не са рядкост.

Източник: IFLScience