Facebook Messenger е едно от най-използваните приложения. А знаете ли колко много интересни неща можете да правите с него? За някои от тях вероятно дори не сте подозирали.

Таен чат

Искате да проведете „скрит“ чат, в който съобщенията да изчезват след зададено от вас време? Няма проблем. Опцията важи за почти всичко (текст, снимки, стикери). Но не и за групи, плащания, GIF-ове, както и за видео и гласови съобщения.

Ето как става.

Създаване на прякори

Ако искате, можете да промените името на човека, с когото си чатите, като например вместо него въведете прякора му. Той ще се вижда само от вас двамата.

За да направите тази промяна, кликнете на името на потребителя в горната част на приложението (в чат прозореца), и изберете Nicknames.

Изтрийте дадено съобщение за всички в чата

Като обикновен потребител вие можете да „изтриете“ съобщение, като задържите пръста си върху него (в мобилната версия) и изберете “Remove”. Преди можехте да го махнете само за себе си. Сега обаче ще видите две опции – “Remove for you” (само за вас)  и “Remove for everyone”. (за всички). В настолната версия на Messenger трябва да кликнете на многоточието вдясно или отляво на съобщението – тогава ще видите опцията “Remove”.

Има обаче две уловки – можете да го изтриете за всички в рамките на 10 минути от изпращането. Това означава, че все пак ако сте написали съобщение на грешния човек (или пък сте съжалили, че сте натиснали бутона Send секунда по-късно), може да поправите тази грешка за някакъв период от време. Освен това човекът отсреща ще види, че сте изтрили някакъв текст.

Уеб приложение

Messenger разполага и със свое уеб приложение, достъпно на www.messenger.com. Макар и с орязани функционалности, то всъщност е доста удобно.

По-големи емотикони

Знаете ли, че ако задържите пръста си върху емотикона в долния десен ъгъл, той ще стане по-голям? Aĸo зaдъpжитe пo-дългo иĸoнĸaтa тя щe зaпoчнe дa “тpeпти” и cлeд тoвa щe cи въpнe cтapия paзмep.