Ето защо не трябва да вярвате 100% на публикациите на хората във Facebook

09 януари 2017 г., 08:50
38323

Youtube caption

Всеки във Facebook изглежда така, сякаш води прекрасен живот. Забавни приключения, дълбоки романтични връзки, невероятна работа. Всичко това спокойно може да ви накара да се почувствате неадекватни. Но освен това е и лъжа. Никой не е толкова щастлив, колкото стената му във Facebook твърди и този проницателен късометражен филм на HightonBrothers го потвърждава, пише Sploid.

И така следващият път, когато изпитате ревност за невероятния живот на ваш приятел в социалната мрежа, не забравяйте, че той най-вероятно го украсява, макар и подсъзнателно.

В края на краищата Facebook е една нарцистична игрална площадка, в която най-добрите, най-забавните и най-очарователните аспекти от живота ни придобиват общественост. Същевременно рутината, която ни обгражда почти през цялото време, не се публикува. Вероятно почти всички публикации, които виждате във Facebook, са „редактирани“ по един или друг начин, за да изглеждат (в най-добрия случай) един деформиран огледален образ на истинския живот. А в най-лошия – не са нищо повече от един измислен филм за това как искаме да изглеждаме пред другите.

Решението? Просто живейте живота си, фокусирайте се върху настоящата реалност и игнорирайте цирка на социалните медии.

Ключови думи:
Коментари