True Health Initiative е известна в световен мащаб като организация, която има алтернативен подход към здравните проблеми. Лекарите, които работят в True Health Initiative, се опитват да намалят напрежението, свързано със здравословните проблеми. Според тях хората днес обръщат нездравословно голямо внимание на здравето, което води до хипохондрия. Синтия Гейер, лекар диетолог и член на THI, изброява пред Bright Side 8 признака на наистина доброто здравe.
 
Спойлер: ако се чувствате добре, това означава, че сте добре. Въпреки всички вредни автомобилни газове, които дишате, генно модифицираните организми, които ядете, и химикалите, които се съдържат в шампоана ви.
 
1. Ядете само когато сте гладни и не преяждате.
 
Ако не ядете от скука и не сте психологически пристрастени към храната, вие сте добре в това отношение и можете да продължите напред.
 
2. Менюто ви е здравословно.
 
Ядете вкусна и разнообразна храна. Не ограничавайте диетата си до пилешки гърди с ориз, или обратно, не прекалявате със сладкишите и пържените картофи.
 
3. Ядете толкова, колкото се нуждае тялото ви.
 
Всеки човек има свои собствени хранителни нужди. Няма универсална формула, която да изчисли от колко калории имате нужда, това е строго индивидуално. Можете да ядете по-малко или много повече от останалите и това да не е проблем. Важното е да слушате тялото си и да се опитате да разберете от какво има нужда. Ако можете да правите това, поздравления!
 
Накратко, първите три точки в списъка се свеждат до едно: храните се нормално и разнообразно, не ядете твърде много или твърде малко и най-вече, не се вманиачавате.
 
4. Можете да изкачите стълбите и да дишате нормално.
 
Това е индикатор, че тялото ви е в добра физическа форма. Не е нужно да имате невероятна издържливост или да спортувате много, за да се смятате за здрави. Ако нямате чувството, че издъхвате, докато изкачвате стълбите, това означава, че сте добре.
 
„Ако можете да изкачите два етажа без прекъсване и да се чувствате добре, това означава, че сте в добра физическа форма. Означава, че тялото ви може да се справя нормално с ежедневната си физическа активност“.