Ако поискате от някой в наши дни да назове едно нещо, без което не може да живее , ние се обзалагаме, че в челната тройка ще попадне любимият ни смартфон, предава Мениджър Нюз.

Толкова много хора са пристрастени към устройствата си, защото те предоставят незабавна обратна връзка и удовлетворение. Искате да разберете каква е прогнозата за времето или не се сещате как се казва актьорът от филма, който гледате в момента? Няма проблем! Смартфонът веднага ще ви даде най-изчерпателната информация по тези въпроси. Освен че ни правят по-силно зависими, мисълта да се разделим дори и за минути с устройството, ни прави раздразнителни. Замисляли ли сте се какво наистина се случва, ако цял ден се взирате във вашите любими неща? Ето девет неща, които се случват с тялото ви, докато гледате цял ден в телефона си.

Напрежение в окото

Голяма част от хората прекарват работния си ден, гледайки екрана на някое устройство.

"Прекомерната употреба на цифрови устройства и взирането в екраните могат да причинят напрежение в окото", твърди офталмологът д-р Хауърд Пърсел. Симптомите могат да включват замъглено виждане, червени, уморени или сухи очи, както и системно главоболие".

Това напрежение се появява, защото нашите устройства излъчват ниски нива на вредна синя светлина, което променя начина, по който зениците на очите реагират на светлината. Това води до специфична чувствителност към светлината и напрежение около и зад очите Ако искате да се концентрирате върху определен екран за дълго време, д-р Пърсел предлага да се опитате да изпълните правилото 20/20/20. "Целта е да се направи почивка на всеки 20 минути, за 20 секунди, и да се види нещо, което е на 20 см разстояние.