9 неща, които се случват с тялото ни, когато стоим пред телефона по цял ден

01 януари 2018 г., 22:10
4564

YUTTANA HONGTANSAWAT / Shutterstock

Ако поискате от някой в наши дни да назове едно нещо, без което не може да живее , ние се обзалагаме, че в челната тройка ще попадне любимият ни смартфон, предава Мениджър Нюз.

Толкова много хора са пристрастени към устройствата си, защото те предоставят незабавна обратна връзка и удовлетворение. Искате да разберете каква е прогнозата за времето или не се сещате как се казва актьорът от филма, който гледате в момента? Няма проблем! Смартфонът веднага ще ви даде най-изчерпателната информация по тези въпроси. Освен че ни правят по-силно зависими, мисълта да се разделим дори и за минути с устройството, ни прави раздразнителни. Замисляли ли сте се какво наистина се случва, ако цял ден се взирате във вашите любими неща? Ето девет неща, които се случват с тялото ви, докато гледате цял ден в телефона си.

Напрежение в окото

Голяма част от хората прекарват работния си ден, гледайки екрана на някое устройство.

"Прекомерната употреба на цифрови устройства и взирането в екраните могат да причинят напрежение в окото", твърди офталмологът д-р Хауърд Пърсел. Симптомите могат да включват замъглено виждане, червени, уморени или сухи очи, както и системно главоболие".

Това напрежение се появява, защото нашите устройства излъчват ниски нива на вредна синя светлина, което променя начина, по който зениците на очите реагират на светлината. Това води до специфична чувствителност към светлината и напрежение около и зад очите Ако искате да се концентрирате върху определен екран за дълго време, д-р Пърсел предлага да се опитате да изпълните правилото 20/20/20. "Целта е да се направи почивка на всеки 20 минути, за 20 секунди, и да се види нещо, което е на 20 см разстояние.

Болки в областта на шията и рамената

Независимо дали си пишете с приятели във Фейбук или се смеете на очарователен видеоклип на котка в Ютюб, използването на мобилни телефони обикновено води до това, че сте прегърбени, което може да предизвика болка около врата, раменете или шията. "Отклонявайки се напред, вие държите главата си в неудобни позиции за продължителни периоди от време", казва тя.

"Изследванията показват, че за всеки насочен сантиметър от главата ви напред вие удвоявате натоварването върху тези мускули", обяснява д-р Робърт Боулс .

По-ниски нива на кислород

Освен болката в областта на врата и рамото, непрекъснатото взиране в телефона може да доведе и до други рискове за здравето, включително намаляване на кислорода в мозъка ви. Според лекари седенето в позиция „гледам си смартфона“ затруднява способността на белите ви дробове да се разширяват. Вдишването на по-малко кислород означава, че сърцето ви трябва да работи по-усилено, за да изпрати повече кръв, съдържаща кислород в тялото ви, включително и в мозъка ви.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари