Смартфоните заемат все по-голямо място в живота ни и се отразяват пряко върху взаимоотношенията ни с другите. Средностатистическият човек прекарва средно по 4 пълни астрономически часа в денонощието, залепен за телефона си. Така че не е изненадващо, че дава отражение и върху любовния ни живот.

Ето кои са 7-те навика, които могат да съсипят връзката ви.

1. Да не показвате на половинката си на какво се смеете, докато гледате телефона си!

Много е обидно, ако присъствате само физически до партньора си, но цялото ви внимание е погълнато от светещото устройство. Човекът до вас би се почувствал нехаресван, нежелан и незначителен – сякаш ви е напълно безинтересен в сравнение с клипчетата или снимките, които гледате в телефона си. А ако видимо се забавлявате с това, което гледате, нищо чудно да започне и да ви ревнува, и да се сърди. И с право!

Затова много по-лесно би било, ако споделите с приятелката си онова, което ви е разсмяло. Според науката двойките, които се забавляват заедно, остават по-дълго време заедно.

2. Да ходите навсякъде с телефона си!

На всеки се е случвало да вземе телефона със себе си, когато излиза от стаята например. Дори да няма никаква причина за това. Понякога сякаш е залепен за ръката ни. Този лош навик обаче си има своите неприятни последствия. На първо място, партньорът ви може да си помисли, че криете нещо от него и в никакъв случай не искате да оставате скъпоценния си смартфон без надзор. Това от своя страна повдига въпроси като липса на доверие, ревност, увеличава напрежението между двама ви.

На второ място, ако постоянно се разхождате с телефона си насам-натам, е много по-вероятно да отговорите моментално на всяко съобщение, да видите всяко известие и прочие, което само ви отклонява от реалния живот. Вместо да обръщате внимание на хората около вас, вие сте постоянно разсеяни и вманиачени по случващото се във Фейсбук, Инстаграм и прочие.

3. Да проверявате на момента всяко едно известие!

Информацията, която постъпва в телефона ви, е неограничена и необятна. Невъзможно е да видите всичко, да реагирате на всичко, да отговорите на всичко. Колкото по-бързо се примирите с този факт, толкова по-добре за вас и хората около вас. Трябва да приемете мисълта, че светът не свършва, ако моментално не отворите някое съобщение или известие.

Опитайте се да подредите правилно приоритетите си. Оставете телефона си на вибрация. Не се разсейвайте със снимки на случайни познати, а обръщайте внимание на важните съобщения. И най-вече – на човека, който стои от плът и кръв срещу вас.

4. В свободното си време да пишете работни имейли!

Когато сте у дома при семейството си, бъдете у дома при семейството си! Прекарвайте време с любимите си хора, говорете си, споделяйте! Ако ви е толкова трудно, изключете телефона си за 2 часа. Ще се учудите колко успокояващо може да ви подейства.

Особено когато става дума за работа – отложете бизнес разговорите за сутринта или за понеделник, но не и във времето, когато сте с близките си, не и през почивните си дни.