Един от най-добрите начини да се предпазим от коронавируса е да поддържаме добра хигиена - т.е. да мием ръцете си редовно (по правилния начин) и да не докосваме лицето си.

Разбира се, не трябва да забравяме, че телефонът ни е един от най-мръсните предмети около нас. Затова редовното му почистване също е от съществено значение. Това обаче не е толкова лесно, колкото звучи.

Какво не бива да правим?

Нормалното функциониране на апарата може да бъде затруднено от всякакъв вид влага. Затова бъдете внимателни. не ползвайте белина и аерозоли. Не потапяйте устройството в каквато и да било течност. Apple например препоръчва на хората да избягват използването на спрейове за почистване или тежки продукти.

Как да го почистим?

Избършете го нежно с продукт, съдържащ 70 процента изопропилов алкохол. По време на почистването носете ръкавици за еднократна употреба. Избършете го старателно от всички страни. Оставете го да изсъхне, преди да го сглобите отново.

Когато приключите, измийте добре ръцете си. И ръкавиците, подобно на апарата, могат да съдържат частици от вируса, което ги прави безполезни.

Не на последно място

Може да помислите и за промяна на поведението си. Експертите предлагат да използвате слушалки, дори и по време на разговори, за да държите телефона далеч от лицето си.

Източник: New York Times