Въпреки че нарът не е традиционен плод за нашата страна, може да бъде намерен във всеки голям магазин. Този супер плод е много хранителен, освен вкусен, защото съдържа минерали (калций, желязо и калий), витамини (А, С и Е, както и витамин В5) и много фибри. Ето какви полезни свойства съдържа прясно изцеденият сок от нар:

1. Антивирусен препарат.

Нарът е богат на антиоксиданти, благодарение на които подсилва имунната система и ни предпазва от заболявания, най-вече през зимата. Препоръчително е през есента, когато би трябвало да се погрижите за имунната си система, да пиете по една чаша сок от нар на ден - това ще подсили защитните сили на организма, за да можете да се справите с грипа, настинките и инфекциите.

2. Той е антиканцерогенен.

Това се дължи на факта, че съдържа съставки, които разрушават или отслабват раковите клетки. Разбира се, той не е лекарство, но е идеално допълнение към традиционното лечение.

3. Предпазва от затлъстяване.

Затлъстяването се превръща във все по-сериозен проблем в световен мащаб. То от своя страна отключва редица заболявания. Затова нарът е идеален помощник в борбата с килограмите. Отстранява акумулираните токсини, притежава диуретични свойства и засища апетита.

4. Благотворно въздействие върху здравето на сърцето.

Редовната консумация на нар под формата на  плод или сок подпомага работата на сърцето и кръвообращението като цяло. По този начин намалява риска от инфаркт или инсулт.

5. Пречиства организма.

Сокът от нар е особено полезен за черния дроб. Заздравява го и премахва токсините. А благодарение на високото си съдържание на лимонена киселина, калий и вода той подпомага отводняването и подпомага работата на бъбреците.

6. Бори се срещу стреса.

Редовната консумация на нар понижава нивата на лошия холестерол и предотвратява хипертонията благодарение на високото си съдържание на калий. Намалява риска от атеросклероза. Понижава нивата на стреса.