Яйцата са един от най- хранителните продукти, които съществуват на земята. Освен че са вкусни и много полезни, те участват в приготвянето на много от нещата, които консумираме ежедневно. Във всяко яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на един нов организъм. foodpanda, подбра най- полезните свойства на този продукт и защо трябва да присъства на масата ни редовно.

- Яйцето ни държи сити много по-дълго, отколкото зърнените култури или хляба. Белтъчините и мазнините помагат да се поддържат енергийните нива на тялото.

 - Яйцата са едно от най-добрите средства за отслабване. Проучвания показват, че хора които ядат яйца за закуска. са по-склонни да губят тегло по-бързо.

 - Един от най-богатите източници на протеини, което означава, че яйцата съдържат всички незаменими аминокиселини, които трябва да получаваме ежедневно.

 -Те са евтин и масов продукт. В сравнение с другите високо протеинови храни като червеното месо, яйцата са евтин продукт, който присъства във всеки хладилник.

- Помагат за развитието на мозъка и паметта. Благодарение на съставката холин, функциите на мозъка и паметта стават по-добри, както и подобряването на бдителността.

 - Яйцата предпазват зрението. Антиоксидантите и зексина, които присъстват в яйцето, помагат при увреждания на очите и излагането ни ултравиолетови лъчи.