Хората в Америка, които твърдят, че птиците вече не са истински, проведоха митинг в желанието си да привлекат нови членове към обществото си.

За непросветените – това движение твърди, че някога птиците са били истински, но сега са подменени (точно така, познахте – от Барак Обама през 2001-ва) с дронове. И сега новите птици-роботи се използват за подслушване и наблюдение на американците.

 

„Моментът, в който започва всичко. 26 октомври 2001-ва – пише акаунтът Birdsarentreal в Instagram, позовавайки се на „неоспоримите“ доказателства по-горе. – Денят, в който измамният и зъл Патриотичен акт е приет от конгреса. Не мога да гледам тези ужасни видеа на публични места, треперя неконтролируемо с гняв, ридая. Не мога да мълча.

След като правителството уби последната истинска птица през 2001-ва, то пусна бета версии на първите прототипи на птици-роботи, както се вижда от тези записи. КАКВО СЪВПАДЕНИЕ, че на 27 октомври 2001-ва настъпва ПЪРЛ ХАРБЪР. Въпреки това никой не прави връзката. Овце.

Наречете ме дезинформиран, наречете ме глупав, наречете ме необразован, не ми пука. Само защото не съм бил в „гимназия“, не значи, че съм по-малко интелигентен. Просто, за разлика от вас, мозъкът ми не е промит и институционализиран.“

Въпреки очевидната абсурдност на идеята, движението успява да събере редица поддръжници – и онлайн, и офлайн. Броят на хората, посетили митинга в Спрингфийлд, Мисури, е впечатляващо голям, особено като се има предвид, че всички те настояват, че птиците са роботи.

Това движение се присъединява и към други безумни теории на конспирацията, включително „Австралия не е истинска“ (което вероятно е сатира, насочена към плоскоземците, но знае ли човек).

Теорията, че птиците не са истински, възниква за първи път през 2017-а благодарение на 20-годишен (по онова време) студент. Той твърди, че през 50-те години на миналия век ЦРУ е било изправено пред два основни проблема:

- как да подслушва и следи цялото население на САЩ;

- как да накара птиците да престанат да акат по яките коли на ЦРУ.

Решението, разбира се, е да подмени всички птици с мини роботи, които да подслушват всеки един разговор на американците.

“Бивша служителка на ЦРУ казва в откраднат препи: „да, високопоставените се дразнеха, че птиците пускат фекалии върху прозорците на колите им и те се зарекоха да избият всяко едно пернато същество в Северна Америка“, пише сайтът Birds Aren’t Real (ако имате нужда да разведрите деня си и да се посмеете, задължително го посетете).

Според теорията през 1969-та Джон Кенеди е убит, тъй като е видял прототипа Turkey X500 (който е трябвало да замени истинските птици) и е дръзнал да се противопостави на този план. След няколко теста и ъпгрейди роботизираните птици най-накрая виждат бял свят през 2001-ва благодарение на Обама.

В момента се работи по документален филм за движението „Птиците не са истински“ – той или ще бъде особено забавен за гледане, или ще отвори вратата за един куп други безумни теории на конспирациите. Само времето ще покаже.

Източник: IFLScience