Редица теории на конспирацията ни преследват години наред. В началото тези хипотези се приемат по-скоро с присмех и отрицание. Но с течение на времето, колкото повече наблюдателните хора навързват фактите, толкова по-правдоподобни и логични започват да им изглеждат нещата, които откриват. Представяме ви 5 теории на конспирацията, върху които си струва да се замислим. Преценете сами кои според вас са пълни глупости и кои са истина.Хитлер умира от старост през 1984 г.

Както е известно, на 30 април 1945 г. Адолф Хитлер се самоубива в подземния си бункер. Тялото му е открито и идентифицирано. Но истина ли са тези факти? Съществуват редица теории и легенди за фюрера.

ФБР премахва декласификацията на документите, които твърдят, че Хитлер се радва на дълъг и спокоен живот след края на войната. Според тях той първо отива в Аржентина, а след това се мести в Бразилия.

Версията на бразилската журналистка Симони Диас (описана в книгата "Хитлер в Бразилия – неговият живот и смърт") гласи, че той отива в южноамериканската страна по конкретна причина - това не е бил случаен избор. Авторът на книгата твърди, че Хитлер дори променя името си на Адолф Лайпциг и има връзка с чернокожа жена на име Кутинга, а местните жители го наричали "старият германец". Журналистката смята, че Хитлер нарочно е живял с чернокожа жена, за да може да има предполагаемо алиби, тъй като е бил известен с патологичния си расизъм.

Фалшивият руски цар Петър I

Руският цар Петър не е бил истински! Легендите за "фалшивия цар" започват да се разпространяват след завръщането му от Европа поради реформите, които той започва да налага. Много от хората остават недоволни от царя реформатор. Той въвежда европейското облекло, както и задължава всички да си бръснат брадите. Вследствие на нововъденията хората започват да пускат слухове, че царят е заменен от двойник. И дори представят доказателства - той е станал по-висок, състарил се е. Владетелят изпраща всички свои близки в манастир. Това също е доста странно. Може би не е искал те да го разкрият.

В множество конспиративни теории се твърди, че изведнъж царят престава да спазва всички руски традиции и дори забравя как се пише правилно на майчиния му език. Според друга хипотеза истинският цар е бил заловен и държан в крепост. А според една от версиите той всъщност е бил човекът с желязната маска.Джим Морисън инсценира собствената си смърт и отива на Сейшелските острови

Джим Морисън, вокалист на "The Doors" и един от най-великите певци на всички времена (според списание Rolling Stone), умира през 1971 г. от сърдечна недостатъчност. Но това е само официалната версия.