9 от най-често повтарящите се сънища и какво означават те – втора част

29 октомври 2018 г., 21:24
983

Shutterstock

Ако сте пропуснали първата част, можете да я прочетете тук.

5. Сънувате, че умирате.

Един от най-страшните сънища, които обаче са спохождали почти всеки. Плюсът е, че се събуждаме с чувство на благодарност, че е било само сън и че дишаме. Учените са единодушни, че страхът от смъртта е праисторически, тоест заложен е изначално у човека, независимо дали мисли за смъртта, или не. Обикновено се тълкува в смисъл на необходимост от промяна – нещо от вас умира, за да направи място за друго. Същото е при сън за смъртта на близък човек (несъмнено най-травмиращото преживяване). Не го възприемайте така, сякаш той ще умре, а по-скоро като настъпваща или вече настъпила промяна във вашите взаимоотношения или в живота на обекта на съня ви.

6. Сънувате, че сте на изпит.

Изпитите винаги са стресови преживявания. Това е момент, в който рядко показваме всичко, на което сме способни, рядко успяваме да мислим трезво и разумно. Такива сънища обикновено се появяват, когато сме нервни или напрегнати, защото чувстваме, че някой не гледа под лупа в реалния живот, преценява ни, наблюдава ни, разучава ни. На кого би му било приятно?

7. Сънувате изневяра.

Ако сънувате, че партньорът ви изневерява, не допускайте това да повлияе на реалните ви отношения. Понякога сънищата могат да бъдат изключително живописни и когато се събудим, имаме чувството, че е реалност. Не ставайте подозрителни към половинката си заради подобно нещо. Тези сънища обикновено говорят за това, че сме несигурни в партньора си. Потърсете причината за това. Психоаналитиците твърдят, че ако сънувате как вие или половинката ви изневерява, то със сигурност има върху какво да работите във връзката си.

8. Сънувате, че летите.

Най-сетне нещо приятно, въпреки че е възможно да предизвика и чувство на страх. Сънищата, свързани с летене, обикновено е разчитат в две посоки. От една страна, може да означава усещане за независимост и свобода – точно обратното на съня с падането. От друга страна, може да говори и за желание да се откъснете от действителността, да избягате, да полетите, да се извисите над проблемите.

9. Сънувате бременност.

Ако сте жена и сънувате, че сте бременна, или сте мъж и сънувате, че половинката ви е бременна, това обикновено говори за вътрешен страх – от неизвестността, от поемането на отговорност, от бъдещето. Също така е възможно да изразява съмненията ви дали ще бъдете достатъчно добър родител. Изследователите казват, че ако вече сте родител и сънувате бременност, това изразява страх, че не можете да предпазите детето си от света, и желание ви да го върнете там, където е било на сигурно място. 

Съзнавани или не, страшни или приятни – сънищата ни подсказват предположения, факти, истини, предположения. Опитайте се да ги осмислите разумно и да вземете най-доброто от тях, което ще ви помогне да намерите спокойствието си в реалния живот.

Цветелина Велчева

 

Ключови думи:
Коментари