Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е доказана научно, японците вярват, че тя издава нещичко за личността на човека, определя кои храни да консумира и кои да избягва и играе решаваща роля не само за физиологичната, но и за любовната съвместимост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността, възниква през 1920 година и оттогава става все по-популярна.

В профила на потребителите на социални мрежи в редица азиатски страни дори съществува поле „кръвна група“. В кръвта е ключът към биохимичната идентичност. Защо тогава да не може по нея да се съди и за основните характеристики на личността? 

Трета група (B)

Качества: креативни, гъвкави, страстни, индивидуалисти, оптимисти

Недостатъци: разсеяни и донякъде безотговорни

Характер: Хората с кръвна група В са симпатични, зачитат чуждото мнение и избягват конфронтациите. Заради лесната им приспособимост и гъвкавост от тях стават добри приятели. Но мъжете с група В имат по-различна слава и в някои азиатски страни ги възприемат като неподходящи кандидати за женитба, защото били прекалено разкрепостени, егоистични и нестабилни.

Хранене: Тъй като са предразположени към различни болести, хората с група В, появили се  между 15-10 хиляди години преди Христа, не бива да претоварват храносмилателната си система. Добре е да избягват месо и особено пилешко. Въпреки че минава за постно, пилешкото месо съдържа аглутиниращ лектин – вещество, което атакува кръвта и може да доведе до инсулт и имунни нарушения. За да са здрави, хората с кръвна група B трябва да консумират разнообразна храна и да се движат повече.

Подходящите спортове са бягане и плуване.

За кръвна група 0 четете тук

За кръвна група А четете тук

За кръвна група АВ четете тук