Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е доказана научно, японците вярват, че тя издава нещичко за личността на човека, определя кои храни да консумира и кои да избягва и играе решаваща роля не само за физиологичната, но и за любовната съвместимост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността, възниква през 1920 година и оттогава става все по-популярна.

В профила на потребителите на социални мрежи в редица азиатски страни дори съществува поле „кръвна група“. В кръвта е ключът към биохимичната идентичност. Защо тогава да не може по нея да се съди и за основните характеристики на личността? 

Четвърта група (AB)

Качества: спокойни, събрани, интровертни, рационални

Недостатъци: критични, нерешителни, непримирими и студени

Характер: Хората с кръвна група АВ са чаровни и спонтанни. При тях чувствата често надделяват над разума. Минават за духовни личности и дори за малко ексцентрични. Не обичат да се подчиняват на правила. Когато се почувстват прекалено притиснати, нарушават нормите и действат по своя си начин.

Хранене: Хората с тази кръвна група са се появили едва преди 10-15 столетия. Дотогава се е смятало, че има само три кръвни групи.  Представителите на тази рядка група имат чувствителен стомах и е добре да избягват пилешкото, говеждото и свинското месо. Препоръчителна е консумацията на морски дарове, соеви и млечни продукти, както и на разнообразни плодове и зеленчуци. Да се издбягват лимони, кокос, царевица.

Подходящите спортове са бягане и гимнастика.

За кръвна група 0 четете тук

За кръвна група А четете тук

За кръвна група В четете тук