Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е доказана научно, японците вярват, че тя издава нещичко за личността на човека, определя кои храни да консумира и кои да избягва и играе решаваща роля не само за физиологичната, но и за любовната съвместимост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността, възниква през 1920 година и оттогава става все по-популярна.

В профила на потребителите на социални мрежи в редица азиатски страни дори съществува поле „кръвна група“. В кръвта е ключът към биохимичната идентичност. Защо тогава да не може по нея да се съди и за основните характеристики на личността? 

Първа група (0)

Качества: амбициозни, самоуверени, силни

Недостатъци: арогантни, нечувствителни, самодоволни

Характер: хората с нулева кръвна група са родени лидери, сред тях често има и добри спортисти. Те са контактни, експресивни и страстни натури. Имат ненаситен апетит за успех и не се страхуват да рискуват или да залагат.

Хранене: група 0 е най-древната и най-разпространената. Според науката тя е съществувала още при кроманьонците. Хората с тази група притежават силна храносмилателна система и имат  по-бърз метаболизъм. Затова спокойно могат да консумират храни, богати на протеини, като месо, птици и риба, повечето плодове и зеленчуци. Добре е да ограничат употребата на млечни и тестени продукти и хляб, а също и на патладжан, брюкселско зеле, ягоди, картофи.

Подходящите спортове са бягане и футбол.

Прочетете за кръвна група А

Прочетете за кръвна група В

Прочетете за кръвна група АВ