Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е доказана научно, японците вярват, че тя издава нещичко за личността на човека, определя кои храни да консумира и кои да избягва и играе решаваща роля не само за физиологичната, но и за любовната съвместимост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността, възниква през 1920 година и оттогава става все по-популярна.

В профила на потребителите на социални мрежи в редица азиатски страни дори съществува поле „кръвна група“. В кръвта е ключът към биохимичната идентичност. Защо тогава да не може по нея да се съди и за основните характеристики на личността? 

Втора група (A)

Качества: консервативни, интровертни, резервирани, търпеливи, перфекционисти

Недостатъци: вманиачени, педантични, твърдоглави

Характер: в японската култура хората с група А често се определят като „пешки“, защото служат вярно и са изключително лоялни.  Затворени са и не обичат да говорят за чувствата си. Много от тях са прекалено сериозни и спят лошо. Въпреки че имат качества на лидери, рядко поемат водачеството, защото стресът влияе много силно върху и без това опънатите им нерви.

Хранене: хората с кръвна група А, които са се появили между 25-15 хиляди години преди Христа. Този тип хора са наречени „земеделци“, защото предпочитат вегетарианска храна. Във всеки случай някои от тях са принудени да се борят срещу влечението си към традиционните храни като месо и картофи, защото за тях е препоръчително да консумират колкото може повече пресни и сурови плодове и зеленчуци, както и риба и повечето житни храни. Препоръчително е да избягват сурова риба, царевица.

Подходящите спортове са гимнастика и йога.

Прочетете за кръвна група 0

Прочетете за кръвна група В

Прочетете за кръвна група АВ