Да, точно така! Наистина сме подбрали някои особено нездравословни и мазни храни, които ще ви помогнат да се отървете от досадните коремни тлъстини. Как ви се струва? Кои са те и за какви мазнини става дума ще разберете от редовете по-долу.

1. Ако обичате авокадо, имаме добра новина за вас: авокадото е ПЛОД НОМЕР 1 в борбата срещу коремните тлъстини. Наистина, то съдържа куп мазнини, но става дума изключително само за полезни такива, които стимулират метаболизма и подпомагат отслабването.

2. Към маслините също може да посягате без угризения въпреки високото им съдържание на мазнини - до 45 на сто! Но тук също става дума за ненаситени мастни киселини, които се борят ефективно срещу коремните тлъстини.

3. Ето на това се казва приятна изненада! Шоколадът действително е в състояние да стопи коремните мазнини! Разбира се, това се отнася за натуралния шоколад със съдържание на какао най-малко 65 на сто. Той включва не само ценни антиоксиданти, но и стимулантите кофеин и теобромин, за които е доказано, че стимулират изгарянето на мазнини.  

4. Става все по-вкусно. Защото и кокосовите орехи са ценен източник на МСТ-мастни киселини (МСТ е съкратено от medium-chain triglycerides, или средноверижни триглицериди), които подпомагат разграждането на мазнините. Според някои проучвания кокосовите орехи дори ускоряват обмяната на веществата!

5. Почти всички обичат бадеми и това е чудесно. Наистина, 100 грама ядки съдържат 570 калории и цели 54 грама мазнини, но наред с това включват полезния витамин Е и са богати на растителни вторични метаболити. Спокойно може да изяждате по една шепа бадеми на ден.

6. Сьомгата ще ви снабди с важни протеини и мазнини. Така наречената тлъста риба съдържа жизненоважните омега-3-мастни киселини, които имат положителен ефект върху обмяната на веществата. Добре е сьомгата да присъства в менюто ви поне два пъти седмично.

7. Яйцата са богат източник на протеини и често се избягват заради високото си съдържание на холестерол. При това холестеролът от храната се усвоява от организма в незначителна степен, поради което съвсем слабо влияе върху нивото на холестерола в кръвта. Яйцата могат да подпомогнат отслабването поради балансирания си състав на наситени и многократно ненаситени мастни киселини.