Суровите думи на актьора Жан Рено за предателството ще ви накарат да се замислите. Ето какво казва той:

"Не трябва да се връщате при предателите. Не трябва. Хапете лакти, дъвчете земята, но не се връщайте там, където веднъж са ви предали.“

Какво е предателството?

Предателството е едно ужасно нещо, което, за съжаление, сме принудени да преживяваме често. Много са видовете предателство - кое от кое по - подли и ужасни.

Хора, защо се доверявате сляпо един на друг? Целият световен опит показва, че алчността, скъперничеството, завистта, ревността са във всеки от нас. Те само чакат своето време, за да се освободят.

Не съществува такова нещо като светец.

Руската писателка Александра Маринина веднъж казва следното:

"Никой не се нуждае от никого, ако няма непосредствени интереси".

Това е едно зряло и мъдро разбиране за живота.

Всеки човек е сам за себе си. Освен ако една майка не е готова да даде всичко за детето си, но майките са различни.

Тези, които са готови да бъдат измамени, биват измамени. Останалите са имунизирани: когато хората достигнат определена възраст, те осъзнават, че предателството е също толкова съществена част от живота, колкото и любовта например.

Не можеш да живееш 100 години и постоянно да прескачаш тази преграда. В някакъв момент ще се сблъскате с нея.

Предателството не е стълб, който пада върху главата ви. Това е човек, който показва същността си, който е свалил маската си.

Вследствие на това вие вече не искате да прекарвате време с този човек, не искате да го виждате, не искате да му се доверявате.

Да, има жени, които казват - "Той (мъжът) ме мами, а аз все още искам да бъда с него". Именно за това говори Маринина: моментен интерес. Когато искаш да си затвориш очите за някакви пороци заради самите тях.

Вярно е, че ако това не е възможно, тогава добрите отношения прерастват в яростна омраза. Точно защото ситуацията не е в наша полза.

Харесва ми подходът към предателството на друг холивудски актьор - Ал Пачино. Той включва дистанциране:

"Нямам време да мразя хората, които ме мразят, защото съм твърде зает да обичам тези, които ме обичат".

Източник: cluber.com.ua