Не е окей да раздрънкаме пред приятелки интимни подробности за партньора си, които той е споделил само с нас. Така доверието между влюбените се нарушава. Какво е отношението на мъжете и на жените по темата „раздрънкване“?

Понякога в женска компания момичетата дърдорят за каквото им падне. За провалени срещи и страстни нощи, за противозачатъчни и бръснене на интимните зони. Те са пределно откровени и се заливат от смях, когато стане дума за малките катастрофи, които правят женската участ отчасти забавна и отчасти тежка. Изглежда нямат никакви задръжки да говорят за най-интимните неща. Или пък имат?

Не един мъж храни смътното подозрение, че приятелките на партньорката му знаят за него повече, отколкото би му било приятно. Че е съблечен гол пред тях, така да се каже. Но и при жените не е по-различно. Те също се питат какво разправя любимият им на най-добрия си приятел, когато иска да си излее сърцето. Могат ли следователно двете страни в едно партньорство да се осланят един на друг? Наистина ли интимното и поверителното си остава такова – интимно и поверително?

Невидима граница

Понякога, ако си е пийнала повечко, алкохолът може да й развърже езика и на сутринта да се събуди с гузната мисъл: По дяволите, дали не дрънках прекалено? Ако е говорила само за себе си, ще го преживее някак. Но ако е разправяла за връзката и за партньора си подробности, които не са били предназначени за чужди уши? За щастие – може да си отдъхнете, скъпи мъже! – жените притежават голям комуникативен талант и са достатъчно луди да разказват за чувствата си пред дружките, но имат ясни принципи, що се отнася до интимните отношения с партньора. Те знаят добре кога да спрат.

Интимни въпроси и бъбриви приятелки

Неприятно става само, когато приятелките нарушават невидимите граници и директно ни питат как е той в леглото, надарен ли е, има ли проблеми с ерекцията и прочее. Неудобни въпроси, на които не желаем да отговаряме. Но и не сме и длъжни. Не бива да споделяме интимни подробности, само защото момичетата в компанията говорят охотно  за сексуалния си живот. В края на краищата всеки има различно мнение за това какво е редно и какво не е редно да се разтръбява.

Обикновено най-много дрънкат момичетата, които нямат сериозен приятел и ходят по срещи, където преживяват ту комични, ту вълнуващи ситуации. И никак не им е неудобно да говорят за дължина на пениса, засечки в леглото и други пикантерии. За сметка на това обвързаните се наслаждават на секса и си мълчат.

Съвет при кризи

Разбира се, понякога се нуждаем от приятелски съвет и тогава се налага да споделим едно-друго, включително интимни подробности. Как иначе приятелите ще оценят трезво ситуацията и ще ни посъветват? Все пак това са извънредни случаи.