Евелин може и да е на 98, но тя отказва да бъде разглеждана като безполезна, пише Tiny Budha.

Нещо повече – продължава с всички сили да бъде до хората, които се нуждаят от нея.

„Живея в старчески дом. Разполагахме с автобус, който водеше хората до магазина два пъти в седмицата. Един ден обаче го спряха, не знам защо. Вследствие на това много хора вече нямаха възможност въобще да излизат, подобно на съседката ми Джойс – разказва Евелин. – Тя е много срамежлива. Каза ми – „Ако не намерят друг автобус, ще трябва да си потърся друго място за живеене. Но не искам да живея другаде.“ Казах й – „Джойс, аз ще те водя до магазина всяка седмица.“

За съжаление обаче Евелин е загубила шофьорската си книжка. „Някой реши, че съм прекалено стара за това – казва тя. – Нараниха ме, накараха ме да се чувствам наистина стара… Добра шофьорка съм, наистина. Не ме е страх, докато съм зад волана. Изключително внимателна съм, спазвам правилата за движение. Затова реших да си върна книжката. Когато давам обещание, за мен в важно да го спазвам. Минах изпита и си взех книжката.

На тази земя съм все още. Ако мога да допринеса с нещо към света, трябва да го направя, нали? Не трябва ли всички да правим именно това, вместо да мислим само за себе си? Нямам пари, които мога да дам на някого, но мога да му дам себе си. Много хора на този свят са самички, нямат си човек, който да ги обича. Аз самата се чувствах така. Обичайте съседа си, бъдете му приятел, това ще ви дари с радост."

Вижте цялото послание тук.