Първо ще ви представим не особено полезните, но пък безкрайно интересни изобретения за бебета и бъдещи родители. Ето ги и тях:

Музикална уредба за бебета

Ако държите бебето ви да дойде на този свят с добър музикален вкус, вече няма нужда да се чудите как да задържите слушалките върху растящия си корем. Хората са го измислили – има си специално приспособление, което пуска музика на бебето, докато е в утробата. То представлява нещо като колан с вградени тонколони, които излъчват звука по подходящ за слушане от нероденото ви дете начин. Лекарите съветват да се ползва след 20-ата седмица, защото тогава бебетата започват да чуват и да реагират на звуци. А ние съветваме да му пускате само хубава музика, защото аман от Миле Китич в този живот. Цената му е между 80 и 140 долара.

Умни ританки

Много трябва да са умни, щом ги продават за 200 долара. Това, което правят, е, че играят ролята на Големия брат – следят всяко едно движение на бебето плюс дишането, пулса и телесната му температура. Информацията се изпраща в реално време на смартфоните на родителите, като идеята на цялата работа е семейството да се наспива по-добре, а не майката и бащата да треперят на почивки над бебешкото креватче и да будят малкото, само за да проверят дали диша. Как ли сме оцелели без такива ританки?!

Ултразвук за смартфон

Сега, не ни разбирайте погрешно, това е прекрасно изобретение, защото в момента 60% от света няма достъп до ултразвукова диагностика. Но! Ако ще помагаме на болните хора в Африка, е едно, а ако ще подхранваме хипохондрията и страховете на разни неспокойни хора, е съвсем друго. Освен това има проучвания, които твърдят, че бебетата чуват прегледа с ултразвук така, все едно се намират в метростанция и пристига влак. Едва ли е особено приятно да живееш в такава среда, ако постоянно ще ти е толкова шумно...

Бебешки смарт монитор

Ако ританките от по-горе са ви дошли малко в повече, какво ли ще си помислите за това изобретение, чрез което може да наблюдавате и да говорите на детето си, без то да ви вижда? Освен това то може да загаси лампите, да изпее приспивна песен на детето и да го успокои, след като се е събудило от лош сън, със специална светлина и картинки. Струва 340 долара и превръща детето ви в нещо, което може да управлявате от смартфона си. Зловещо-гениално.

Вижте още на страниците на Новите родители.