Със сигурност ви се е случвало. Купувате си нова джаджа, която след няма и шест месеца се разваля. Често сме склонни да обвиняваме производителите в лошо качество. Понякога обаче сме си виновни ние самите, пише BrightSide.

Ето защо в следващите редове ще ви представим най-честите грешки, които хората допускат, когато използват своите компютри и смартфони. И разбира се, съвети за тяхното избягване.

1. Батериите в по-новите лаптопи и смартфони се нуждаят от постоянно електричество. Ето защо е хубаво да не чакаме да паднат до нулата, а да започнем да ги зареждаме, докато са още на 15-20 процента.

2. В този ред на мисли, модерните зарядни устройства също са умни. Ако случайно забравите лаптопа си включен в зарядното, след като е достигнал 100 процента на батерията си, спокойно, няма да избухне. Това обаче не означава, че трябва да прекалявате. В идеалния вариант зарядът на всички ваши електронни джаджи трябва да е около 40-80 процента.

3. Не спестявайте от батерии. По-евтините варианти може и да не разполагат с вградени контролери и да не стават за вашия мобилен компютър или смартфон.

4. Не се самозалъгвайте по рекламите за свръхбързи зарядни устройства. Които уж зареждат всичко за 30 минути