Любовта е нещо съкровено. Чувство, мисъл, полъх. Понякога, когато силно обичаме, ни се струва, че човекът до нас не ни обича толкова, колкото ние него. Когато човек обича силно, се чувства уязвим и постоянно търси доказателства за любовта на партньора. Ето и признаците, че не бива да се съмнявате в силата на любовта на любимия и че ви обича повече, отколкото предполагате.

1. Поставя вашето щастие на първо място.

Когато партньорът ви постоянно се грижи за вашето благополучие и поставя вашите нужди пред своите, това е ясен знак за дълбока любов. Дори да сте личност, която търси под вола теле и иска повече внимание, замислете се за момент, като наблюдавате реакциите му и започнете да ги анализирате. Независимо дали става дума за припомняне на любимите ви закуски, или за желание да ви изненада и да донесе усмивка на лицето ви, действията винаги са по-силни и красноречиви от думите.

2. Слуша ви и чува какво казвате.

Когато не ви прекъсва, когато не слуша с половин ухо какво му разказвате – дори да не му е особено интересно – това е признак на любов. Ако партньорът ви запомня детайлите, дребните неща, малките подробности, които са били от значение за вас, значи инвестира във връзката ви време и ум, мисъл и любов.

3. Подкрепя ви да израствате.

Важно е мъжът до вас да не страда от комплекс за малоценност. Важно е да не следва егоистично собствените си цели и да е привърженик на теорията, че мястото на жената е зад печката. Ако подкрепя целите и мечтите ви, ако ви насърчава да ги следвате и вие се чувствате по-уверени и по-силни по пътя си, то значи това е вашият човек.

4. Споделя открито с вас всичко.

Разговорите са важни. Само романтично гледане в очите не води до нищо дълготрайно. Споделя ли партньорът ви с вас свои тайни, свои интимни факти, които не е казвал на друг? Значи ви цени и ви има доверие.

5. Извинява се и прави компромиси.

Не всички мъже умеят да се извиняват. Все ще обвинят жената, че е виновна. Или пък ще се опитат да ви убедят, че вече са ви се извинили (без да отговаря на истината). Затова ценете и думите, не само действията. Ако умее да каже „Извинявай, не бях прав!“, ако отстъпва и прави компромис заради отношенията ви, това е любов. По-голяма, отколкото предполагате.