Колко още болка и разочарования трябва да изтърпят жените, за да разберат, че мъж, който влиза в дома ви без усмивка, без интерес, без цвете, без пари, без желание да участва в домакинството, просто не е вашият мъж.

Такъв мъж е свикнал да използва жените и да живее на чужд гръб, да се възползва от чувствата ви и да мисли само за себе си.

Едва ли подобен човек може да обича истински, да поставя нечие чуждо благоденствие пред собственото си.

Грижата не означава мъжът непременно да обсипва с подаръци жена си и с материални придобивки, дори да има финансовата възможност за това. Грижата означава внимание, слушане, интересуване и споделяне. Вярно е, че никой на никого не е длъжен, но когато сме в една връзка, дължим поне уважение към партньора си. Ако изчезне уважението, любовта едва ли има голям шанс да оцелее.

Жената е огнището на дома, тя е топлината и спойката, тя е стожерът и добрият дух, който крепи всичко в ред. Мъжът носи усещането за сигурност и закрила, за убежище и безопасност. 

Отношенията между партньорите не бива да бъдат сложни и да се налага да си поставяме капани, уловки, да четем между редовете, да анализираме и да мислим. Любовта трябва да бъде проста, ясна и чиста.

Ако видите липсата на знаци за близост у любимия, то трябва да знаете, че този мъж не е за вас. Не си затваряйте очите за очевидните сигнали. Ако още в началото на връзката мъжът се държи по този начин, то едва ли ще се промени занапред към добро. Не си губете времето, а намерете онзи, който ще влиза в дома ви с любов, грижа и желание да бъде част от съвместния ви живот, а не страничен наблюдател и консуматор.

Цветелина Велчева