Текстовите съобщения се превръщат в най-предпочитания метод за комуникация. Те са се превърнали в неразделна част от живота ни и не само че се доближават до телефонните разговори по честота на употреба, но дори ги превъзхождат на места.

Все пак трябва да имате предвид, че когато човек пише, думите му имат много по-голяма тежест, защото се предполага, че е имал време добре да структурира фразата си и да обмисли това, което иска да каже.

Затова внимавайте. Ето и 4-те неща, които никога не бива да казвате на партньора си в текстови съобщения:

1. Съобщение с прекалено силна емоция.

Ако сте под влияние на силни чувства – независимо дали радост, щастие, гняв, болка, не пишете. Никога няма да бъдете разбрани правилно. Когато човек е под въздействието на силна емоция, е много по-добре да проведе телефонен разговор, ако няма възможност да се види веднага с човека. Но в този случай съобщението може да бъде погрешно разбрано и тълкувано.

2. Не задълбавайте.

Четете между редовете, вместо да търсите обяснение на всяка дума. Понякога не става ясно точно какво е искал да каже партньора ви, но с въпроси рискувате да поемете в нежелана посока.  Затова просто приемете, че не всичко може да бъде написано и обяснено.

3. Не късайте чрез текстово съобщение.

Подобна постъпка би била ужасно обидна. Та показва, че или не държите изобщо на партньора си, или сте страхлив човек, или и двете. За да постъпите правилно, трябва да съберете кураж и да му го кажете в очите, като сте подготвени за всякакъв сценарий.

4. Сексуални съобщения.

Може би изглежда сладко и ще внесе свежест в отношенията ви, но ако  пратите своя гола снимка на партньора си например, му давате голяма власт. Когато обичаме, не мислим, че ще се разделим с този човек, но все пак опитайте се да разсъждавате разумно – ако все пак се разделите, какво ли ще стане със снимките ви?