Платформата за криптирани съобщения WhatsApp вече позволява на потребителите да преценяват кога едно съобщение, изпратено от тях, да бъде изтрито, така че да спре да бъде видимо за всички. Това става ясно от изявление, публикувано от компанията майка Meta.

Когато опцията бъде активирана, тя ще осигури изчезване на всяко съобщение, написано във всеки следващ нов чат с друг човек, след определено време – 24 часа, една седмица или 90 дена. Бутонът ще е достъпен и при създаването на групови дискусии.

 

Източник: Meta

„Решението колко да съществува едно съобщение трябва да бъде във вашите ръце. Свикнахме да оставяме дигитално копие на всичко, което въвеждаме, без дори да се замислим за това“, пише в изявлението.

При включване на инструмента потребителите отсреща ще бъдат известявани за това. Ако един човек иска част от чата да остане достъпна, може да изключи опцията временно и след това отново да я активира.

За първи път такъв инструмент бе лансиран в WhatsApp преди година. Тогава имаше възможност съобщенията от отделни чатове да бъдат изтривани автоматично седем дена след изпращането им.

Източник: Мениджър Нюз