Готвенето понякога се превръща в истински ад: пръска масло, кипи мляко, прегорялата тенджера не се измива... и на всичко отгоре плачем от лука.

Adme.ru подбра съвети за готвене, почистване и организация на кухненското пространство, за някои от които може да не сте подозирали.

Съвети за готвене

1. Как бързо да почистите плодовете и зеленчуците от семките

За да изчистите лесно семената от тиквичката, използвайте специалната лъжица за сладолед. Нейният заострен край помага лесно да се отделят семената.

2. Как да отделите излишната мазнина от проготвената храна 

Ако готовото ястие се оказало много мазно, може лесно да отделите излишната мазнина с помощта на парченце лед и салфетка. Загънете леда в салфетката и го прокарайте по повърхността на ястието. Ледът привлеча плаващата мазнина като магнит и тя застива на салфетката.

3. Използвайте фолиото като главен готвач

Фолиото се разтяга и се къса? Съхранявайте го в хладилника - както постъпват всички главнти готвачи по света. Със студеното фолио се работи лесно, по-млако прилепва и не предизвиква обичайното раздразнение.

4.  Как лесно да обелим цитрусовите плодове

Пуснете плодовете в микровълновата за 20 секунди, след което лесно ще обелите кората.

5. Как по-лесно да обелим варените яйца

Добавете сода или оцет във водата при варенето на яйцата. Двете вещества проникват под кората и улесняват отделянето от белтъка.