6. Как да изцедим повече сок от цитрусовите плодове

Първо охладете плодовете, след което ги сложете в микровълновата за 15-20 секунди.

Виж още: Химия в кухнята: любопитни хранителни факти

7. Как лесно да настържете мек кашкавал

Ако кашкавалът е мек, сложете в камерата за половин час, преди да го настържете. Втърденият кашкашал няма да лепне и да се размазва по рендето.

8. За да не плачете от лука

Преди да нарежете лука, сложете го в камерата за 30 мен. Този начин е подходящ само ако ще го варите или запържвате, но не и за салати.

9. Как се варят макарони

За да не чакате водата, в която се приготвят макароните, да изкипи, сложете дървена лъжица върху тенджерата. Дървото не позволява на пяната да прелива над ръба.

10. Как се пече цяло пиле

Когато печете кокоша ли друга птица цяла, сложете я на гърдите, където е повечето месо - колкото по-близо е до източника на топлина, толкова по-бързо ще се опече.