Повечето хора знаят, че картофите могат да бъдат приготвени по различни начини - и може би това е всичко. И все пак, оказва се, че този зеленчук помага за почистване на сребърните прибори, изсветляване на кожата под мишниците и дори създаване на някои произведения на изкуството. Представяме ви списък с 13 практични приложения на суровите картофи. Насладете им се!
 
1. Премахнете ръждата
 
Добре, това се е случвало на всеки. Появата на ръжда по металните изделия е нещо напълно нормално. Въпросът е как да я премахнете от чешмата или тиганите. Изненадващо, но картофите могат да помогнат за постигане на тази цел.
 
Измийте и разрежете зеленчука. Потопете едната половина в сол и сода за хляб. Преминете с нея през замърсения участък и накрая изплакнете обилно с топла вода. Готово!
 
2. Облекчете изгарянията
 
Това е доста сериозно. Имайте предвид, че описаният по-долу метод помага за облекчаване на слънчеви изгаряния. Въпреки това, той може да бъде променен по такъв начин, че да послужи за намаляване на болката и възпалението при малко по-тежки състояния.
 
- Измийте и нарежете няколко картофа на тънки филийки. Нанесете върху засегнатия участък и оставете да действат 10-15 минути. Накрая премахнете и изплакнете с хладка вода.
 
- Ако се изгорите с олио или вряла вода, може да използвате следния метод. Настържете няколко картофа. Нанесете сместа върху засегнатия участък и покрийте с марля. Оставете да действа известно време, докато болката изчезне. Това може да отнеме от 10 минути до няколко часа. Ето защо трябва да запазите спокойствие и да сменяте сместа, когато забележите, че променя своя цвят.
 
Запомнете: Колкото по-бързо реагирате, толкова по-добри резултати може да постигнете.