Посетете основната страница на Обекти за още интересни материали.

Изключително важно е да прекарате известно време с партньора си преди лягане. Няма значение колко – час или няколко минути. Това е моментът, в който двамата може да се наслаждавате един на друг, да си говорите, да демонстрирате любовта си. Не се нуждаете от нищо повече.

1. Сложете телефоните си на безшумен режим и ги поставете далече от вас

Зависимостта ни към социалните мрежи потиска отделянето на хормона окситоцин. Той е отговорен за емоционалната интимност и обвързаност. Психотерапевтът Карол Кери ни съветва да следваме следното простичко правило – изключвайте телефоните си или ги слагайте настрани, веднага щом стане 21.00 ч.

2. Забравете за работата си

Или поне се опитайте. Не проверявайте работната си поща, докато сте в леглото. Много по-добре е да прекарате малко време заедно и да си починете. По този начин ще бъдете много по-продуктивни в работата на следващия ден. Разговорите в леглото създават емоционална връзка между двойките, помагат ни да забравим проблемите и ни отпускат. Избягвайте обсъждането на работата, на финансови проблеми или на нещо, което би разтревожило човека отсреща.

3. Лягайте си по едно и също време със своя партньор

Доста двойки не се виждат по цял ден и имат навика да си лягат по различно време. Според психолога Кърт Смит щастливите двойки мият зъбите си заедно и си лягат по едно и също време. Това им помага да запазят топлината и интимността на своята връзка.

4, Следвайте рутина

Следвайте една и съща рутина преди лягане всеки ден, за да спите по-добре. По този начин мозъкът ви ще разбира, че сте готови а сън и ще подготви тялото ви. Ако я следвате с партньора си, това ще заздрави връзката ви и ще я направи по-интимна.