RR Helm от Deep Sea News разкри особено зловещи подробности, свързани с rhizocephala – вид ракообразно същество, което няма нищо общо с представите ви за този тип организми и има навика да паразитира върху раци по начин, който надминава въображението дори и на най-садистичните хорър писатели, пише io9.

„Представете си, че сте рак – пише RR Helm. – За да е пълен ефектът, нека е мъжки. Мотаете се по крайбрежната ивица. Топлите слънчеви лъчи галят гърба ви, хладната вода допира хрилете ви. Достигнали сте прилично големи размери, избегнали сте опасностите на младостта. Животът е прекрасен. Днес обаче започвате да се чувствате странно – почти майчински – сякаш нещо у вас расте. Всъщност – наистина расте.

Неговите корени пълзят през тъканта ви, през червата, през мозъка. Това е rhizocephala и много скоро тя ще ви превземе.

Вашият нов мъчител е член на едни от най-странните групи, известни на човечеството. Зрялото женско тяло на rhizocephala е усукано и деформирано. То не прилича по какъвто и да било начин да неговите родственици, живеещи по скалите край брега. Женската е изгубила твърдата си черупка. Няма дори крака и очи. Трансформирала се е в жълти корени и гъвкави и засукани влакънца, които израстват бавно като черен хумус през тъканите ви. Някога обаче тя е изглеждала нормално – когато е била млада. По това време е приличала на нормална ракообразна ларва – едва няколко милиметра дълга. С една ужасна разлика – нейното младо тяло разполага със своеобразна игла, излизаща от черупката й. Когато ви открива, тя забива тялото си у вас досущ като подкожна инжекция и ви инжектира със собствените си клетки. Това, което е останало от нея, расте и се разпростира в системата ви като тумор. Вие вече не растете. Нейните нишковидни пипала консумират допълнителната ви енергия.“

Вярвайте ни, по-нататък става дори по-зле. Целият материал можете да прочетете в Deep Sea News.