Често чуваме невероятни истории за животинския свят. И колкото по-опасни са животните, толкова по-невероятно ни се струва поведението ни понякога. Неслучайно подобни истории не спират да ни удивляват.

Тази конкретна история се случва в индийския щат Пенджаб. Две малки кученца падат случайно в един кладенец. Ямата е дълбока и те няма как да излязат сами. Стопанинът им забелязва, че липсват, когато чува силния, неспирен лай на майката.

Човекът поглежда в кладенеца и се смразява от ужас. Една кралска кобра стои точно до двете кученца. Но удивителното е, че змията не ги заплашвала по никакъв начин. Напротив, тя сякаш ги пазела от опасната част на кладенеца, която била пълна с вода.

В крайна сметка, кученцата прекарали общо 48 часа в ямата. Когато в крайна сметка пристига помощ, кобрата пропълзяла до другата страна на кладенеца, като освобождава пътя. Кученцета били невредими, докато змията била пусната в гората.

Тази история още веднъж доказва, че дори и най-опасните създания на земята могат да преодолеят хищническата си природа и да помогнат на друго живо същество в опасност.

ВИЖТЕ.