Тим Фриде е сред хората, които силно вярват в принципа, че онова, което не те убие те прави по-силен, пише Bored Panda.

Безработният мъж, който преди това е бил служител във фабрика, е запален по змиите и техните отрови. За да развие имунитет към опасните течности, Тим започва да си бие инжекции, съдържащи разредени отровни протеини от някои от най-опасните змии на планетата. По думите му до момента в организма му има отрова от повече от 100 вида змии, сред които е и тази на черната мамба, която може да убие човек за по-малко от 20 минути.

Неговите експерименти целят да докажат, че хората могат да придобият защита срещу смъртоносни субстанции, като постепенно излагат организма си на тях.

Всеки път, когато си инжектира отрова, организмът му произвежда все повече антитела, които елиминират опасния нашественик. Тим се надява, че по този начин ще може да подпомогне науката и медицината в опита им да разработят ефективна противоотрова.

"Всяка година от ухапвания от змии умират 125 000 души", изтъква Тим. "Вярвам, че чрез моите собствени изследвания ще успея да създам здрава основа за създаването на нов вид ваксина".

До момента наистина опити наистина дават резултат и Тим е оцелял след множество ухапвания. Понякога те водят до силни алергични реакции и физически белези от зъбите на змиите, но нито едно не е застрашило живота на смелчагата.