Лансирането на платформата за онлайн запознаства Facebook Dating в Европа се отложи след твърдение на Комисията за защита на данните в Ирландия, че е била известена за функцията 10 дена преди планираното ѝ стартиране и не е получила достатъчно информация, предаде „Би Би Си“.

На 13 февруари екип на регулаторния орган е влязъл в централата на компанията в Дъблин и е иззел документи, предадени доброволно от служителите. „Наистина е важно да лансираме Facebook Dating, така че отделяме малко повече време, за да сме сигурни, че продуктът е готов за европейския пазар“, заяви представител на Facebook.

Как работи?

Всеки Facebook потребител ще може да избере до 9 свои приятели, към които е привлечен и "проявява интерес". Ако човекът, по когото си падате, също има Facebook Dating профил (т.е. за запознанства), той или тя ще бъде уведомен посредством нотификация. Името ви ще бъде разкрито, само ако и вие се намирате в неговия/нейния Secret Crush списък.

При съответствие системата ще известява и двете страни. Впоследствие нещата са ясни.

Dating бе пусната в САЩ през септември и функционира като добавка в приложението Facebook. Тъй като вече притежава големи количества данни за потребителите си, компанията обяви, че взема специални мерки за сигурност и поверителност.